Hvad er en bygningsfejl i øjet?

Der er tale om en bygningsfejl i øjet, når øjet ikke er i stand til at stille skarpt, så du i stedet ser sløret. Bygningsfejlen kan også medføre, at du ser dobbelt, og uanset hvilke problemer dine øjnes bygningsfejl medfører, så kan det genere voldsomt i hverdagen. Synsforstyrrelsen skyldes for det meste uregelmæssigheder på den ene eller begge hornhinder, hvoraf uregelmæssigheden vil påvirke det billede, som skabes på nethinden.

bygningsfejl i øjet

Hvem har bygningsfejl i øjet?

Bygningsfejl findes i alle størrelser, og det er muligt at finde små bygningsfejl hos mange personer uden at de på nogen måde bliver påvirket af fejlen. Adskillige personer har bygningsfejl, som generer synet. Der kan dog også være tale om større bygningsfejl på grund af medfødte misdannelser eller sygdomme samt operationer i øjet, som medfører mange synsforstyrrelser.

Er der andre problemer relateret til bygningsfejl?

Det er ikke kun synet, som bliver påvirket på grund af bygningsfejl i øjet, da du i kompensation for at forsøge at se bedre typisk vil knibe øjnene sammen, hvilket blandt andet kan medføre spændingshovedpine og træthed. Det er også ofte tilfældet, at din bygningsfejl og enten langsynethed eller nærsynethed er tilstede på samme tid.

Kan bygningsfejl forebygges?

Bygningsfejl i øjet kan ikke direkte forebygges, men hvis du altid passer godt på dine øjne og reagerer på forandringer, så er det blandt andet muligt at opdage øjensygdomme tidligt i processen. Ved en tidlig diagnosticering når øjenproblemerne ikke at medføre skader på dine hornhinder, der kan føre til bygningsfejl i dine øjne.

Findes der en behandling?

Mange personer benytter briller og kontaktlinser for at opveje for den synsforstyrrelse, som bygningsfejlen medfører. Personer med bygningsfejl kan heldigvis også slippe helt af med problemet ved at få en behandlende bygningsfejls operation, som fjerner din bygningsfejl i øjet og derved også de symptomer, som du døjer med. Du kan få skabt et optimalt syn ved at få udført en øjenoperation for bygningsfejl hos en specialiseret øjenkirurg i Charlottenlund, som har stor erfaring med øjenoperationer. En øjenoperation kan klares på få minutter, og du er bedøvet med lokalbedøvelse, så du ikke oplever smerter under operationen. Der kan dog stadig være andre synsforstyrrelser på grund af andre øjenproblemer, hvor det i langt de fleste tilfælde også er muligt at behandle dette problem, så du får et perfekt syn.

Er du nervøs for behandlingen?

Dit syn er meget dyrebart, og alle operationer vil derfor blive udført gennem de bedste behandlingsmetoder på området, så du er sikret en succesfuld operation. Alle øjenpatienter vil blive nøje informeret om operationens forløb, så du kan slippe af med din bygningsfejl uden bekymringer.

 

 

Peter Brincker – Øjenkirurg

Jægersborg Alle 14, 1 sal.

2920 Charlottenlund

39 64 09 58