Branddøre til at sikre din virksomhed og dine medarbejdere

branddørSikkerhed må aldrig undervurderes, for hvis uheldet en dag er ude, så er det altafgørende at sikkerheden er medtænkt og indbygget i bygningen. Som virksomhedsejer eller virksomhedsleder er du ansvarlig for, at din virksomheds sikkerhed opfylder de nødvendige sikkerhedsregler for at sikre dine medarbejdere. Det omhandler blandt andet brandøre og brandporte, som skal brandsikre din virksomhed og dine medarbejder, så en eventuel brand laver minimal skade.

Krav til brandøre

Brandøre skal opfylde de gældende regler inden for brandsikkerhed, som er opsat efter europæiske standarder. Det er af den grund vigtigt at undersøge, om din virksomheds bygning overholder de gældende krav til brandøre, og ellers skal bygningens sikkerhed opgraderes med det samme. Af materialer til branddøre er stål blandt de mest effektive materialer på området, og derfor er det muligt at finde en brandhæmmende ståldør, som er godkendt efter de europæiske standarder. En ståldør er også praktisk i andre sammenhænge, da en ståldør er lydtæt og derved mindsker eventuel larm i virksomheden. Ståldøren er også en holdbar løsning, da dens hårdførhed gør det umuligt at bryde gennem døren for ubudne gæster.

Typer af brandøre

Der eksisterer forskellige typer af branddøre, hvilket med sikkerhed gør det muligt at finde en certificeret branddør, som passer til din virksomheds bygning og behov. Afhængig af bygningens størrelse kan der være behov for flere brandøre, hvilket nøje bør planlægges. Ved at tage kontakt til en godkendt dørproducent kan der udvælges de bedste brandøre til virksomhedens behov. Blandt de populæreste branddøre er skydedøre og branddøre med hængsel, der gør det muligt at åbne og lukke dørene manuelt, så det altid er muligt at komme ud af bygningen. Især skydedøre er en praktisk form for branddør, da den kan implementeres i eksisterende vægge og hurtigt skydes ud, hvis der opstår akutte situationer, hvor bygningen skal evakueres.

Andre sikkerhedsforanstaltninger

Det er også muligt for dig at sikre dine medarbejdere og din virksomhed på andre måder. Det er blandt andet muligt at supplere branddørene med brandgardiner, som kan påsættes på alle former for vinduer og glas. Brandgardinerne er i stand til at mindske omfanget af branden gennem gardinets brandhæmmende effekt. Branddørene kombineret med brandgardinerne sikrer derfor din virksomhed bedst muligt mod fysiske skader. Dine medarbejdere skal naturligvis være informeret om bygningens brandveje, så de hurtigst muligt kan forlade bygningen under brand. Du kan således sikre din virksomhed og dine medarbejdere bedst muligt mod brandfarer og andre akutte situationer.

 

DAN-doors A/S

Industrivej 19

8660 Skanderborg

87 93 87 00